21 mars 2010

Invigning av kyrka/Mission Centre på Taiwan

Bara för några dagar sedan var jag i flera små församlingar i Kolkata. Det var trångt och varmt i små enkla lånade lokaler.
Igår var jag på en mycket fin och stor invigning här på Taiwan där Jubei Församlingen (en lokal CHC, China Holiness Church, församling) tillsammans med CHC som helhet, invigde en ny Kyrka/Mission Centre i Litoushan.
Vi missionärer får oftast Guds tilltal: Ge inte upp! Här har de kristna verkligen inte gett upp. Invigningen fick vänta 3 år pga att byggmästaren glömde förnya att byggnadstillstånd och när han väl gjorde det hade några lagar förändrats. Men måndagen 091019 blev det godkänt. Och igår invigdes byggnaden med mycket glädja. De kristna på Taiwan har byggt detta av egna medel. Redan nu pulserade det av liv i lokalerna. Vi alla saknade Eva Larsson som pga sjukdom inte kunde komma.
Jag gläds att Guds härlighet är lika verklig och lyset stark i trånga, varma, enkla lånade lokaler i Kolkata som i detta fina tempel på Taiwan och ... ut i samhälle omkring. Även är här på Taiwan. Ingvar