13 januari 2011

Varför förföljelser?

Den sista tiden har vi fått nyheter om att många har utsatts för hot och förföljelse. Vi lider med dem. Jag har under en längre tid ”forskat” i: Varför blir kristna förföljda?” Jag har viss erfarenhet själv, men träffat många som varit förföljda och varit i fängelse. Jag ser 2 huvud orsaker:

a) Den Bibliska tron. Förföljelser sker pga den kristna tro. Den nya läran blir ett andligt hot, när de får ett levande vittnesbörd om sitt Gudsmöte.
b) Den Bibliska efterföljelsen. Förföljelser sker pga att kristna lever ut sin tro i samhället. De står för rätt och sanning. De vill tjäna Gud och människor och vill bygga upp sitt eget samhälle. Man lever helt enkelt ut Guds Ord i vardagen. Och, detta gillar inte en del makthavare som tjänar på att folket lever i en dvala. Släkten och andra religiösa instutitioner (också tyvärr traditionsbundna kristna) reagerar när tron inte är hemlig, utan Guds Rike växer ut på nya icke traditions bundna sätt i samhället.

Oftast används hot till att sätta fruktan i folket. Många, speciellt i muslimvärlden, får höra mycket hot över sina liv, som skapar fruktan och rädsla för varandra. Vi lider med de som lider, men också gläds när det visar sig att Guds Rikes tillväxt inte kan stoppas eller vara hemlig, även på hårda platser. Ingvar