30 maj 2011

Titta er runt och se frukten!

Under veckodagarna har jag flera olika typer av projekt som jag deltar i. En del byggs upp, en del driver vi och en del skall avslutas. Men Guds församling lever alltid vidare och växer och växer. Ibland växer kanske inte en lokal församling, men (speciellt i städerna) multipliceras den oftast ut i nya cellgrupper, som blir nya församlingar. Vi är med att utrusta nationella som går ut till onådda områden i landet och grannländerna.
Pga förseningar kunde vi inte besöka någon kyrka i söndags, men igår var vi till en kyrka (Jesus Församlingen) i Erdenet. Trevligt. Pastor sa: Titta er runt och se frukten. Alla i församlingen uppskattar EFKs insats. Den insats Magnus & Maria gjorde 1992 och 1993 (vad jag vet) då de flyttade till Erdenet värderas högt av många. Flera andra EFK missionärer har också satt sina djupa spår på olika områden i Mongoliet.
Man räknar med att kyrkan startade officiellt i Mongoliet 26e juni 1991. Nu 20 år senare finns det omk. 400 församlingar med omk. 50 000 medlemmar. Och målet är att år 2020 skall det finnas 10% kristna i landet. Det skulle innebära mer än 250 000 människor.
Pionjärarbete är jobbigt, men …. en dag ser man frukten. Nu idag är vi åter i UB och avslutar arbetet här, för denna gång. Men arbetet går vidare, tack vara många underbara Mongoler. Det är verkligen inte svårt att vara EFKare i Mongoliet. Ingvar