14 november 2011

Översvämning i Thailand

Stora delar av Thailand ligger just nu under vatten i de värsta översvämningar man någonsin upplevt. 26 provinser är översvämmande. Över 500 människor har dött så här långt. Nu gör EFK, som har medarbetare och partners på plats, en extra insamling genom Ge För Livet.

Och i den situation som Thailand med omnejd idag står i, är hjälpbehovet enormt. Ett par miljoner människor har fått sina hus vattendränkta, hundratusentals förlorat allt de äger och många tusen fabriker, företag och lagerlokaler ligger under vatten.


Och som vanligt i alla katastrofer, är det de fattiga som drabbas svårast.


Jag pratade just en timma med våra Evangeliska Frikyrkans medarbetare i Bangkok och de jobbar hårt dessa dagar. De är aktiva i hjälparbetet och vid gott mod trots mycket rykten och svåra omständigheter. Deras bostad är inte under vatten.


EFKs hemsida säger: Välkommen att ge via Bg 900-5588, ange "K702 Översvämningen i Thailand"eller ge 250 kr genom att SMS:a EFKTHAI till 72980.


Här i Chiang Mai har vi ingen översvämning nu men …… som områdesmissionär för EFKs arbete i Bangkok hoppas jag vi kan ställa upp för de fattigaste som drabbats där. Ingvar