31 december 2012

Mus-bon och Nyårs Afton

Det är sista dagen på 2012 och sista sidan i min dagbok. Det är dags att plocka fram en ny fräsch bok för att starta ett nytt år med rena sidor.
En annan metafor: Ingvar och Phil håller på att städa ur bilen. De har spenderat  nästan 2 dagar med att plocka isär bilen, leta efter alla mus-bon med alla deras innehåll av skräp som dessa små odjur har samlat. Halv ruttna möss har en förskräcklig odör. 

I morse läste jag från Lukas 6:45 ‘’ En god människa bär fram det som är gott ur sitt hjärtas goda förråd, och en ond männsika bär fram det som är ont ur sitt hjärtas onda förråd. Ty vad hjärtat är fullt av det talar munnen'' eller facebook eller twitter eller......

Det här är kanske inte en fullständig bild men det finns en poäng i den. Jag tror att vi ibland sparar på saker i vårt hjärtas förråd, små händelser där vi valt att inte låta Guds nåd beröra. Små irritationer, ilska, besvikelser, krossade drömmar eller oförrätter osv. 

Att ta lite tid att be Gud visa våra små illaluktande mus-bon, rensa och bära skräpet till korset och sedan tillåta förråden att fyllas av Guds nåd och en frisk vind  från himlen istället, det är gott. (Bil dörrarna står på vid gavel i skrivandets stund). 
Detta hjälper oss att få en god start på ett nytt år 2013 med nya rena sidor i vår dagbok.
Kram
Anna