22 juni 2013

Vi undersöker vår blivande hemstad

Ingvar och jag är i Ubon för att leta boende och fortsätta att försöka få ett grepp om vad som pågår i provinsen. Vi kom i torsdags morse och eftersom vi bor på ett hotell nära pingstkyrkan så hoppade vi in för att hälsa. Pastorns make sa nästan genast, att huset alldeles intill var för uthyrning, var vi intresserade skulle han kontakta ägaren. Redan på em ringde ägaren och ville träffa oss.


Vi tog en motorcykel runda runt stan för att lokalisera oss mer.

Vi hade en kontakt med en lokal familj som vi skulle träffa och ville se vad de hade att visa oss först och att känna pulsen på lokalbefolkningen är alltid bra. Vi hade en måltid på kvällen med dem vid deras lilla feriehus längs med floden. Där fick vi besök av grannen, en tragisk man inom rättsväsendet som var rejält berusad. Han berättade hur han hade varit chef över hela provinsen men blivit nerrankad till den minsta enheten. Alkohol är ett stort problem i Isaan.

På fredagen spenderade vi 6 timmar med några vänner och reste runt till de organisationer och församlingar och samtalade om vad som händer i bygden.

På eftermiddagen var vi och kollade det lediga huset och vi tror det kan bli bra. Läget är perfekt, centralt, tillgänglighet är viktigt för oss. De säger att det är svårt att få tag i hus att hyra och att andra väljer att köpa hus istället. På onsdag ska vi ge besked till husägaren.

Tack ni som har tänkt och bett för oss. Gud är trofast.
Vi ska nog kunna skapa ett hem också här i Ubon.
Kram Anna