26 januari 2014

Andligt .....

Vi är alla ande-själ-kropp. Allt vi gör relaterar till vår ande, vår själ och vår kropp. Frågan vi har här i Ubon, när vi nu bygger upp ett nytt arbete är: Vilken form skall andligheten ha?

Vi som nu är 55+ växte upp i ett andligt klimat där allt var mycket mer "svart-vitt". Man var med i kyrkan/frikyrkan och trodde på Gud. Eller... så var man utanför kyrkan och var ateist/sekulär. Med andra ord: Man var antingen emot Gud/kyrkan eller så var man för.

Nu har det andliga klimatet mer "färger".  Min uppfattning är att sekulariseringen har minskat och fler har en tro. En del blandar dock ihop olika trosuppfattningar och religion. En del menar sig älska Gud, men inte kyrkan. Vårt mål är att alla skall älska både församlingen och Gud. Alla skall trivas i kyrkan. Känna sig hemma i församlingen trots..... olikheter.
Människans andliga hunger finns kvar. Religion mättar inte den hungern. Det kan bara en äkta levande relation till Pappa Gud göra.

Anna och jag besökte i förmiddags en församling och vi var 20 personer: En koreansk missionär är pastor, en kvinna var över 25 år och resten (=16 personer) var mellan 15-25. Lokalen är mitt i samhället och Guds ande talade. Det kändes gott och ... de önskade att vi kommer tillbaka.

Vi har skatten i lerkärl, så ..... former behövs, men formerna får inte ta makten. Dagens Global Cultural People söker Gud, den levande Guden. Så vi behöver inte vara rädda för att sätta det andliga med Guds kärlek och Guds nåd före formerna.
Vi har nu hittat ett enkelt radhus som vi skall hyra från 1 feb. som vi troligtvis kallar:  


                                             
Ja det känns som vi är på väg framåt..... men utsidan får aldrig ta makten över insidan. Ingvar