09 juni 2014

Den stora fångsten

Symbolik är ngt som Jesus använde sig mycket av när han vandrade här på jorden.
Ex: Bjälke eller ett grand/flis i ögat. Vi har en fontän inom oss.
Han är brödet. Helige Ande, duvan, elden, levande vatten …… osv.

Min erfarenhet är  att våra böner kan formas och förstärkas genom symbolisk kreativitet som ofta bara händer helt spontant. Vi  kanske kan kalla det kreativ bön.

                                

Vår fontän blir torr fortare än att orsaken enbart skulle vara hettan här i Isaan just nu. Vi fyllde på vatten både morgon och kväll men det såg inte ut att vara nog. Igår kväll inspekterade vi  de olika delarna plockade bort krukorna mellan källan och fontänen. Kollade rännan.  Enligt uteslutnings metoden måste det vara kopplingarna mellan krukorna där limmet har luckrats upp och det läcker utanför rännan.


 
 
Symboliken:

Krukorna är vi som individer eller församlingar.
Källan är Gud.
Vattnet är den Helige Ande och liv.
Fontänen är den Helige Andes vatten genom oss.
Kopplingarna är lederna, våra anknytningar, relationer. 

Genom Honom (Jesus) fogas hela byggnaden samman Ef 2:21,22.
Gud har fogat samman kroppen 1 Kor 12:17,24 alla lemmarna som han vill, och de svagare med större heder. Från honom får hela kroppen sin tillväxt. Så byggs kroppen upp i kärlek, och den fogas samman och hålls ihop genom det stöd som varje led ger, allt efter den kraft som är utmätt åt varje särskild del.

Så bönen just nu är:
Foga oss samman med din kärlek så att vi kan bli en fungerande kropp tillsammans. Stärk våra leder. Hela relationer mellan församlingar och  individer så att lederna stärks. Stärk oss till att bli ett fungerande nätverk tillsammans där varje knut är händer som håller varandra och vi kan bli ett starkt nät inför den kommande stora fångsten!

Jo det var dit jag skulle komma  ;-)
Kram Anna