14 juni 2014

Gå över ... till andra sidan

Vi kan ha 100% rätt, men .... om vi inte gör det med Guds kärlek blir det fel. Detta gäller i högsta grad i våra relationer till de nationella och andra i våra församlings och missions team. Ruamchai4Ubon ... and beyond har 2 betydelser:
  • Ruamchai = Förenade i våra hjärtan. Insidan Först.
  • Och när vi är förenade i våra hjärtan kan vi gå över stora och små gränser. Både de som finns nära oss och de som är långt bort. Vi kan gå ..... beyond.
Just nu är Anna 4 dagar på andra sidan floden.

En församling och en organisation önskar hjälp med undervisning. De har många unga kristna som .... är hungriga. Det finns mer och mer frihet för dem som bor där, speciellt i städerna, men ändå måste allt ske med speciella hänsynstagande. Vi måste lyssna på de Nationella och ..... you know what? Evangelium passar toppen bra för alla... i alla situationer när insidan kommer först. Vi missionärer underordnar oss då de nationella och trycker inte "gasen i botten" och .... trycker inte igenom något. Utan vi låter:
  • Insidan komma först. Så vi kan va Ruamchai förenade i våra hjärtan.
  • Och sedan kan vi gå vidare och hand i hand göra något bra tillsammans. Även om detta kräver planering och kan ta lite längre tid ... än vi tänkte. 
Ingvar