31 december 2014

Gammel Års TACK och Ny Års Utmaning!

Vinden ven runt knutarna och tröjor och filtar hjälpte till att hålla uppe värmen.....  Här i Mondolkiri Kambodja kan det bli riktigt kyligt vintertid, det menas + 14 grader plus vind och drag igenom huset, som ju inte har någon uppvärmning, så huttrar man och hackar tänder. Till slut kröp vi gladligen i säng med dubbla lager pyjamas, tätt, tätt för att få upp värmen......... Och just där var det så gott att tacka Gud tillsammans för året som har gått. För hans trofasthet.
Vi har fått se Guds ledning, öppna dörrar, kreativitet, människor som fått nytt hopp, som fått ny eld, förnyad kärlek till Gud, ny styrka att gå vidare. Församlings kriser, relations och äktenskaps kriser, relations och människor i synda nöd, har bytts till fred och försoning, frälsning och befrielse.
Har vi vandrat på rosenröda moln, har det varit utan kamp?  NEJ. Men vi firar segrar med Jesus. Och det bästa sättet är att säga är TACK TACK JESUS!!

Thailand är inne i en skörde tid. Vi har mindre kristna här procentuellt än våra grannar i öst-Laos eller Kambodja. Thailand ligger på botten av de 10 länderna i ASEAN när det gäller evangeliskt kristna och antalet kristna totalt. See vår blogg 26 nov 2014.

Jag har sista tiden funderat på om det är vår svenska relation till Thailand som 'vårt' turistland, som gör att vi fortfarande förtrollas av dessa leenden och varma solstränder och hamnar i någon sorts förljugen bild av verkligheten att evangelium här inte behöver predikas och att barnen inte skulle behöva en ombudsman som står upp för dem emot övergepp och trafficking?? Där barnets trygghet i samhället genom hundratals generationer har blivit till ruiner.

Vad som utmanar oss i Ubon.
1. Att skörden är mogen- men arbetarna är få.
2. Att barnens rätt till trygghet ska ligga på varje förälder, mor-och far förälder, granne,   lärare, pastorer och politikers hjärta.

Tack för 2014.    Kram Anna