11 januari 2015

Baan Op Oon

Gläds med oss och speciellt med alla barn och ungdomar i Ubon & Pakse att projektet 
nu kan starta från och med denna månad. Ordet Baan Op Oon (direkt översatt: Ett varmt/tryggt hem) säger mycket mer på Thai och Lao. Och folk blir glada när de hör dessa 3 ord tillsammans. På engelska kallas projektet Child Safe Communities. (=Barns Trygghet i Samhället).

Och vi gläds att Khun Minh Patra har tackat Ja att bli ansvarig för detta.
Troligtvis bor mer än 60% av alla barn i Ubon inte med sina föräldrar. Deras otrygga uppväxt gör dem oerhört utsatta och öppnar dörrar för trafficking eller att de dras in i prostitution, droger, brottslighet + + +.

Vi ser tydligt att: Rötterna till Human Trafficking och Prostitution i Laos och Isaan (östra delen av Thailand) är hur barnen behandlas i hemmen.

80% av de prostituerade i Bangkok kommer från Isaan eller genom Isaan.

Så detta projekt skall utveckla Barnskyddspolicy, 3-3-5, Good Touch-Bad Touch och liknande material på Thai och Lao för barnhem, förskolor, elevhem, kyrkor, hem och samhälle så att hälsosamma värderingar byggs upp.

Sedan våren 2014 har vi hört ropet i Ubon och Pakse efter hjälp med att utarbetar och sprida förebyggande material (Awareness) som kan användas i samhället. Nu händer det. Ingvar