09 april 2015

En dag med Jesus och Neena i Isaan

                                    
En kvinna i byn, fick frågan om hon upplevt någon förändring i sitt liv sedan dopet till Kristus. Hon berättade att efter en dag på sockerrörsfälten som förut brukade göra henne utmattad och sjuk, efter dopet har folk frågat henne vad hon använder för hudkräm för att hennes ansikte lyser. 
                                                   

Vi skrattade gott i bilen på väg till byarna idag när Neena berättade att hennes moster fick besök av Jesus på natten och var sprick färdig kl 06.00 hon ville ju tala om vad hon upplevt. Hon berättade att Jesus kom rakt in i rummet och stod vi hennes säng, kläderna var bländande vita och det strålade omkring Jesus. Han var så lång att hans huvud nådde taket. Hon kommer aldrig mer att tvivla på att Jesus lever, sa hon. Samma gamla kvinna satt mitt i samlingen av nykristna och nyfikna med en andlig auktoritet.


Jag frågar Neena var männen är. De flesta som kommer till tro är äldre kvinnor. Det är de som tar hand om barnen som lämnats kvar i byn när föräldrarna är i stan och jobbar i månader eller år. Barnen vet knappt vilka föräldrarna är.
Om männen lever, är de upptagna med alkohol och spela bort sina tillgångar. 

En dam berättar med tydlighet varför hon tror på Jesus. Hon har både egna och andras vittnesbörd och ''predikar'' med inlevelse. Neena berättar för mig att denna kvinna fortfarande inte bett en ''frälsningsbön'' så hon är ju inte frälst eller!? Jag hade just hört henne bekänna sitt hjärtas tro på Jesus Kristus mitt på gatan inför 20 talet barn och vuxna. Hon fungerade redan som en evangelist. Men för säkerhets skull bad Neena med henne och resten som ville.

En mentalsjuk kvinna i 35-40 års åldern, en som ingen lyssnar till och man annars ignorerar i byn... berättade vad Gud visat henne.... jag älskar hur Gud bekänner sig till den som i världen inget är, de lägsta de förtryckta, och att vi kan hjälpa dem att bli hörda, för den del av Kroppen som man skäms för pryder man så mycket mer 1 Kor 12. Och här var en dam som hade något att säga från himlen.

Idag har vi fått det bekräftat igen och igen att barnen till de äldre ofta hotar att om de blir kristna kommer barnen inte ta hand om dem, ge dem mat, pengar eller omvårdnad(barnen är ju deras pension eller socialförsäkring). Just därför satt idag en kvinna utanför dörren. 


Vi har haft riktigt roligt idag trots att svetten lackar. Detta är lite smakprov bara.
Detta är några bilder. Mest ansikten. Anna