12 november 2015

Lämna våra bördor till..... Jesus

För 10 år sedan var det en stor översvämning i Chiang Mai. Det regnade mer än vanligt den hösten och myndigheterna var tvugna att öppna på flera damluckor för att inte dammarna skulle sprängas. (Vanligtvis samlar man på allt vatten man bara kan under regnperioden.)

Detta förorsakade enorma översvämningar i och runt Chiang Mai. Inte minst runt Ping River med deras olika käll flöden. En av våra missionärsfamiljer drabbades helt plötsligt av att Pai River vid Pai översvämades över alla bräddar. Det var ett under att ingen av dem omkom.

Någon vecka efter denna översvämning var vi i samma område och ett söndrigt träd vid flodstranden blev Tree of Life Korset.




Det är många som lämnat sina bördor till Jesus vid detta kors de sista 10 år. Så gjorde också ett 30 talet under förra helgen. Underbart att kunna kasta sina hemska och tunga bördor på Jesus som kan ta hand om dem. Svårt att förstå hur det funkar, men det fantastiska är att det gör det. 

Man lämnade sina bördor till Jesus och som ett tecken på sin överlåtelse av sina jobbiga bördor band de ett (eller flera) band runt korset.  

Korsets kraft skall aldrig tappa sin kraft. Ibland lyssnar vi till sånger på YouTube som uppmuntrade oss för många år sedan. 
https://www.youtube.com/watch?v=7gc5U0h2P6Y
https://www.youtube.com/watch?v=m6iDXt2OnmA

Och.... det funkar fortfarande att lämna bördorna till Jesus och sedan inte plocka upp dem igen. De kan stanna där. Ingvar