15 november 2015

... att göra skillnad.

En berättelse bland många från projektet:                             


En minibuss kom in i en by som ligger 30 km utanför Ubon stad. Några personer (vet inte om det var män eller kvinnor) lockade med ett barn med sig in i minibussen och så körde den iväg med barnet. Barnet är forfarande borta. Mest troligt såld till Bangkok.

Efter denna händelse kom CSC (Child Safe Community projektet) till denna byn och undervisade om hur barnen kan leva i trygghet.

Efter några veckor kom en annan minibus. Några personer försökta att få med sig några av barnen. Men dessa barn hade fått undervisning av CSC och de sprang därifrån. Minibussen försvann .... utan några barn.

CSC har så många inbjudningar till städer och byar så de hinner inte med. Lösningen är: 
1. att få igång en rörelse bland vanligt folk genom att undervisa och uppmuntra dem. You can do it!
2. Men också delvis göra jobbet för att visa hur enkelt det är. Bara vi jobbar tillsammans och ser att ljuset är starkare än mörkret.

70% av alla barn upp till 13 år i Ubon bor inte med sina föräldrar.
80% av ungdomar mellan 13-19 åringar bor inte med sina föräldrar.
50-80% har föräldrar som är skilda. Dessa barns otrygga uppväxt gör dem oerhört utsatta och öppnar dörrar för trafficking eller att de dras in i prostitution, droger och brottslighet.
80% av de prostituerade i Bangkok kommer från Isaan eller passerar igenom Isaan.

Bed med oss för underhåll för CSC 2016. Projektet behöver nu 180 000 Kr för 2016.
                                           
När vi undervisar Good Touch and Bad Touch lyssnar barnen intensivt. Och de vet precis vad som är rätt och fel beröring.  
Ha en trevlig helg. Ingvar