04 november 2015

Varierande arbete

Lampuang och Rose gör ett hembesök just nu till den flicka 13 år som räddades och omhändertogs i förra veckan från en missbrukar familj. Pappan ville sälja henne. Fastern med pojkvän är missbrukare och langare. De var våldsamma och hon och farmodern hade utsatts för mycket. Anmälan kom till oss som mellan instans pga av att man annars är rädd för hämnd. Flickan är nu på ett jourhem i väntan på att få komma till ett kristet hem för utsatta barn och ungdomar i en annan stad i Isaan.
Jag är så tacksam för detta nätverk av kontakter med det sociala, med representant för hälso ministeriet & UNICEF. Men också med organisationer och folket mitt i samhället. Gud har gett oss mycket favör högt och lågt.
Med tanke på att vi bara har Mint på heltid, Rose på 75% och Lampuang på 50% och en lokalvårdare Phitsaniya 2 förmiddagar i veckan så händer det väldigt mycket från denna lilla organisation, på grund av nätverken som vi byggt upp. All ära till Gud. För visdom, favör och hans strategier.
Våra praktikanter Sainam och Fern från Omkoi hjälper mig idag med att göra en inventering av Rumachai4Ubon's ägodelar. Sådant som måste göras inför årets bokslut.
Till helgen har vi en Encounter camp för 30 talet vuxna och vi ber om Guds närvaro som helar och upprättar och befriar. En församlings planterar rörelse (CPM) står som värd.
Tack för att ni ber.
Kram Anna