28 januari 2016

3- filig pionjär satsning

RUAMCHAI4UBON & Beyond

New & Growing Churches (N&GC)
Igår hade vi årets första samling med församlingsplanterare. Ingvar var laddad med uppmuntran att inte ge upp att bygga nätverk för vi behöver varandra och vårt totala beroende av Den Helige Ande arbetet. Om öron att höra och hjärta att lyda.
Den här gruppen, vi var 27 personer igår från olika bakgrunder, blir allt varmare och det sker en hel del crosspollination av ide'er och resurser. Jag är så tacksam att den här gemenskapen nu fyller den funkion vi ville se.
Att vi har haft en familj i vår närhet som lämnar för att de är utbrända efter 1 språk år och 2,5 år i församlingsplantering är så sorgligt. Att dessutom fler har symptom på stor trötthet och på väg in i väggen gör hjärtat tungt. Vi önskar ofta att vi kunde nå dem innan det händer, för det kan undvikas. Men alla ser inte hur 'kroppen' är till för att ge stöd och värme och liv till de olika lemmarna även över samfundsgränser. Det finns faktiskt dom som tror att man ska klara allt ensam. ACK!!
Jag kommer att skriva på engelska bloggen mer om det.

CHILD SAFE COMMUNITY (CSC)
Direkt i anslutning av samlingen kom pastor Somboon och frågade om vi skulle kunna hjälpa dem att ha ett läger med deras ungdomar och tala om ' barns rättigheter och trygghet'. Jag frågade om hur vi kan nå deras  vårdnadshavare (guardians) eftersom jag vet att vi inte kommer så långt om vi inte involverar dem.
Vi kom fram till en plan att prata med  byledaren och berätta om Childs Safe Community och att vi vill samla denna stads del runt ämnet 'En trygg plats för barn och ungdomar' kanske i en kommunal 'sala'. Det tyckte pastor Somboon var bra.
Nu har vi sått in i den församlingen ide'er under 1,5 år.  Nu vaknar pastorn. Bra.
Jag har vetat sedan vi började projektet att just det området är polisens och socialens stora oroshärd. Man kallar det för, 'a breeding ground of criminality'. Där vi vill stärka dem som redan är på plats att tillsammans med samhället skapa en trygg plats.

TREE of LIFE MINISTRY (TOL)
En kvinna  som kanske är den som ser flest omvändelser av alla i nätverket för församlingsplanterare idag bad om samtal efter samlingen. Hon kämpar med att det finns en del som alltid drar i handbromsen när hon trampar på gasen. Hon brinner är full av visioner och är en duktig entreprenör dessutom och då blir hon en hotbild till de sävligare layback männen i hennes sammanhang. Hur kan hon ta emot det som är gott utan att låta sig kvävas av dem. Försoning, nåd och lyhördhet och lydnad för Guds timing, Och så får vi be tillsammans. Idag kallar vi det member care, och det är oerhört viktigt för medarbetarnas uthållighet och arbetets långsiktighet.

Den här 3 filiga satsningen har blivit så bra. Den fanns inte i vår plan från början men den fanns i Guds tanke. Och när vi nu jobbat med den ett tag så känner vi att den är så rätt för Isaan.
Kram Anna