11 februari 2016

INSIKT.. steg för steg

Med åren får man livserfarenheter, som inkluderar att man inser att man behöver både Gud mer och människor mer. Och att vår vandring med Gud och andra ... kan ta sin tid.
Så länge jag andas ger inte Gud upp med mig.
Så länge mina medmänniskor andas .... ge inte jag upp med dem.  

Den sista tiden har ord som 2 Tim 2:7 mött Anna och mig i olika förmer: 
Förstå rätt vad jag säger. Herren ska ge dig insikt i allt.

Problemet är inte att Herren inte vill eller kan ge oss insikt, men att vi har svårt att ta emot och använda dem..... i rätt tid. Vi vill ta vår Doktorsgrad i första klass. Vissa saker i livet kan gå på sekunden. Man de flesta är en tillväxt. En vandring. Steg för steg. Växa i förtröstan att tillsammans med Pappa Gud... blir det bra när han får leda.

Ett ”rhema” är att Han talar idag, jag följer även om jag inte förstår allt. Han vill ”i morgon” tala mer, jag följer och jag förstår mer och mer. Kanske den största insikten i livet är att förstå att jag idag inte kan förstå allt. Men i min steg-för-steg vandring med Gud ger han mig mer och mer insikt i alla områden av mitt liv.

Jag har undervisat denna sanning i olika sammanhang och i går berättade en kvinna här i Ubon: Jag har nu fått en vila i att  ..... idag kanske jag inte förstår allt. Men jag kommer att lyda Guds tilltal ... och förstå mer senare.
T.ex hur fungerar frid i mitt hjärta och att förlåta andra? 


Det är bara en vandring .... som ger mig insikt att det funkar även om jag först inte förstår hur. Guds Tilltal vill ge mig en go kram idag... i eftermiddag och ..... även i morgon. Woow. 


Ta emot en go kram också från Ingvar