27 november 2016

Livets Träd

’’Och vid strömmens båda stränder skall alla slags fruktträd växa upp. Deras löv skall inte vissna och deras frukt skall inte ta slut. Varje månad skall träden bära ny frukt, ty deras vatten kommer från helgedomen. Deras frukter skall tjäna till föda och deras löv till läkedom.’’ Hes 47:12

En vers så full av löften. Ett sådant träd har sina rötter djupt rotat i Guds kärleks mylla och är planterat vid livets vatten.
Även om landet runt omkring är en öken eller full av sten och ofruktbar mark; har detta träd ändå livskraft och ger liv till andra.
Vad Livets träd i Ubon-Pakse gör, syns ibland inte i det öppna. Vi kan inte slå på stora trumman. Men det förvandlar.

Idag på kyrklunchen kommer den ena efter en andra till vårt bord. Vi delar ’’brödet/löven’’ som vi fått del av eller finns på vårt träd, ger det vidare. Tårar börjar rinna och näsdukarna kommer fram. ’’Jag måste bekänna’’...
Vi går undan med tjejen som är på väg att bryta ihop och Lampuang och hennes 2 lärlingar. Vi samlas runt ett dammigt bord. Lyssnar.  ’’Du är förlåten!!’’ Vi tvättar hennes fötter och vi ber om helande  och befrielse. Uppmuntrar henne att dela lövet hon fått smaka på vidare till någon annan som behöver.
Hon lämnar kyrkan  lättad, fri, och glädjen är påtaglig. Fruktan är bortblåst. Månader av mental tortyr är borta.

Tack Jesus!!
En i taget. Vi delar brödet, (Jesus Jag är brödet från himlen) löven till helande.

I onsdags var det 10 pers. I fredags 15 unga som fick smaka på. Vi sår, en del bär massa frukt andra mindre. En del hamnar på stenig mark och den risken måste vi ta. Pappa Gud är generös.

Anna