02 december 2016

Är jag del av Fotfolket eller Eliten?

Tittade på God Morgon Sverige i morse. Uj Uj Uj va ofta de kommer in på: Vem är fotfolket och vem är Eliten? Och frågan kom upp: Är du och jag del av Eliten eller inte? Endel verkade trygga med att ärligt fråga sig denna frågan. Andra verkade högst obekväma med denna frågan.
  
Vi jobbar också i Laos som fortfarande har en slags nykommunistisk styre. De som kommer från gräsrötterna börjar efter ett tag segla up-there i en annan klass än folket man kommer från. I Thailand har vi också frågan: Är det Eliten i Bangkok som styr 22 milioner fattiga i Isaan eller...?

Hur är läget med oss Missionärer och Pastorer?: Kan vi också forma en missions/församlings Elit och bli så ”politiska korrekta” +++ att vi inte längre är en del av fotfolket? Inte bara att vi då och då blir så folkliga att vi lyssnar till fotfolket, men att vi lever kvar bland ”vanligt” folk med en ödmjuk och hjärtlig attetyd.

Gud hjälp oss att alltid va ödmjuka och äkta folkliga från hjärtat. Och inte försöka lösa dagens stora fråga från en högre klass med nya politiska korrekta argument. Nej det enda är att vi lever bland folket och visar oss äkta out there och down there. Ingvar