09 mars 2017

Att bygga team och nätverk.

Idag har vi sysslat med något trevligt. Planerat för en retreat för de som jobbar med oss och deras familjer. Vi har varit i Ubon sedan 2013 detta är vår första retreat. (Några av oss åkte på en konferens januari 2016).  Vi hade behövt det här för länge sedan men har inte haft medel till det. Nu behöver vi tid för ''teambuilding'' lära känna varandra lite mer och fundera på våra värderingar som präglar både arbete och relationer.
                                 
Ju längre jag är i Isaan desto mer lyser komplexiteten emot oss som en stor labyrint. Vi skulle kunna fastna i ändgator hela tiden. En nyanländ vän skickade ett meddelande idag om en flicka (16år) som nu vågat berättat att hon varit utsatt för övergrepp mellan 9-15 års ålder av 2 tonåringar och en farbror. Hon har flyttat från situationen men aldrig berättat. Och nu frågar våra nya vänner: Hur hjälper man henne att dra dem inför domstol? Lagen är solklar. Men vad finns det för socialt nätverk runt tjejen så att hon är trygg i en rättsprocess som kan ta lång tid. Det är många åtagande för de som måste finnas runt henne..... Barnet först!!! är det som gäller.

Rose har många svåra ärenden på sitt bord, mest gäller det att sätta dem i kontakt med rätta personer och myndigheter och ofta bollar myndigheterna tillbaka till oss.

I en närliggande provins Surin har myndigheterna valt att inte göra något alls. Det sörjer vi över. Vi har en plan att hjälpa till att skapa ett nätverk där. 
Några få kontakter finns men vi behöver favör från nyckelpersoner hos myndigheterna i den provinsen.
                                                    
Be gärna för vårt team. Om fortsatt vishet och beskydd. De strävar för att lägga tyngdpunkten på det som är förebyggande, men tidvis blir det akuta ärenden som man inte kan vänta med.
Anna