20 oktober 2017

Tack Svenska församlingar......




We are the fruit of Swedish Churches.... thank you for your prayers and contribution for our life.








Dessa ord kommer från Aman Khan, Pastor i Odlabari Indien. Jag mötte Aman och hans bror första gången för 25-30 år sedan i Barhaj, UP, Indien. Han har nu varit i Chiang Mai på en international konferance. När jag beklagade att jag inte kunde möta honom säger han: We are the fruit of Swedish Churches.... thank you for your prayers and contribution for our life.

Ja vi får ofta höra att personer här i Asien är djupt tacksamma för vad Svensk Mission har gjort för dem. I all ödmjukhet måste vi tacka Gud för allt som Svenska församlingar gjort och gör i mission och som bär frukt. Mission lönar sig... många har mött Gud och även blivit missionsledare. Detta pågår också just nu.  

Man kan konstatera att olika missionsintiativ fortsätter på olika sätt:

a) Samma former (församlingar och i projekt) växer vidare.
b) Något nytt uppstår. Endel intiativ fungerar en tid men ... vetekornet måste falla ner i jorden och dö. Och nya frön (mer lokala) tar form. Det blir en Guds Rikes multiplikation där inte vi svenskar eller Sverige är i centrum, utan Gud själv, som leder och inspirerar. Lokala nya former. 
c)  I individer. Många kanske inte formar nya församlingar eller projekt men personligen bär man med sig vad de fått, använder det och en del tränar andra som tränar andra.... mitt ute i samhället.  

Det bästa blir när vi kan förmedla en levande Guds relation. Då kopierar de inte vidare vad vi gjort och gör utan de själva får en levande fungerande Gudsrelation. De själva går vidare i gudstjänst inte under Svensk ledning utan under Guds ledning. 

Projekt och instutioner kommer och går men människor som älskar Gud och Guds församling lever vidare. Och de i sin tur får lärjungar som får lärjiungar som .....

Detta ser vi hända mitt framför oss. Ingvar (Fred)