01 juni 2020

Mycket bra Pingst helg.

Vi ser tillbaka på en mycket bra Pingst dag. Lovsången, vittnesbörd och Annas predikan… allt var andefyllt. Ta del av Gudstjänsten på:  https://www.facebook.com/Streams-Of-Grace-Church-Ubon-105962137720294 Annas predikan börjar 44 minuter in i sändingen.
Vi sänder nu ut Facebook Live 
    Onsdagar Sång. 
    Fredagar kvällen Lovsång och Bibelstudie. 
    Söndag förmiddag Gudstjänst.

Kan du inte Thai, så är vi tacksamma att du ändå följer med, och ber för pionjärarbetet här i Ubon-Pakse.

Vi möter här i Ubon-Pakse många som söker Gud, men känner sig inte bra nog att komma in i kyrkan. Församlingen Streams of Grace har därför en del som är Ubon Music Cafe där folk kan sitta som inte känner sig Good enough att gå till kyrkan. Men även i Cafe-delen hör och ser allt. Man kan säga att denna del är en slags half-way-house för många. 

Under veckorna kommer ungdomar in i Ubon Music Cafet och använder då också musik instrumenten i kyrkdelen. Funkar mycket bra. 


Lock-down och Lock-up. Ubon har haft en delvis Lockdown, men nu börjar Lockup. Myndighetrna säger att idag och 1 juli skall många restriktioner tas bort.                                                                     
Ekonomin tvingar folk att nu få tag på pengar genom att hitta nya jobb, sälja saker eller att låna pengar. Men det finns också en mental, andlig verklighet som vi ser. Många lever efter problem-lösnings-metoden: Le, Le och försvinna.
  
Den metoden kan först se lättast ut, men löser man konflikter med att fly, blir hela livet en flyckt. Många här flyr till andra delar av Thailand och gifter om sig. Barnen hamnar hos mormor, som (i bästa fall) får stöd från sina barn.

Denna Corona Lockdown (i olika grader) har ökat isloleringen mellan människor. Och folk mår dåligt. Speciellt om de måste ta lån med ocker-räntor för att ha mat på bordet. Eller flytta från hus, med en hyres-skuld till husägaren. Endel har inte resepengar eller att reparera sin MC. Vi förstår att endel längtar efter att komma ut i frihet. Andra ser sin karantän-låda som ett skydd. Det är tufft för barnen/ungdomarna nu när skolorna är stängda. Troligtvis en månad till?!?! Tyvärr tar många då dåliga jobb.

Vi har nu flyttat fram vår Sverige resan 1 månad. Hoppas vi båda kan resa i början av augusti och stanna till i början av oktober. Ha en underbar vecka med mycket Helig Ande och mycket liv.  Ingvar(Fred)