25 maj 2020

Måndags-nytt

Vi ser tillbaka på en bra helg och framåt till en spännande vecka. Min erfarenhet är att pionjär-MISSION verkligen inte är tråkigt.

I går var lovsången fantastisk. Ett är säkert: Musik är en nyckel till folkets hjärtan här i Isaan och Laos.
 Ajarn Boy predikade mycket bra om att välja Livet eller döden.



                                           Khun Tan hade ett levande vittnesbörd. 

Vi sänder nu ut på fb Live varje onsdag sång, fredag kvälls lovsång och bibelstudie och söndag gudstjänst. Kolla på: https://www.facebook.com/Streams-Of-Grace-Church-Ubon-105962137720294

En del av oss går dessa dagar in i ide och syns inte till. Väntar på att tiden skall gå och myndigheterna åter skall öppna samhället så vi åter kan fungera igen, som förr.

En del av oss går dessa dagar in i en aktiv utveckling och uppgradering. Denna test-tiden är speciell och många saker kommer aldrig att bli som förr. Något nytt är på gång. En ny väckelse är på väg. Vi jobbar på att det glada budskapet skall tydligt nå folket som söker: i-en-tid-som-denna. Här i Ubon-Pakse behövs nu på många områden nyskapande. Inovationer på många sätt, inte minst att man hittar jobb här, så man inte måste åka till Bangkok, Pattaya ++

Man lär sig mycket på livets höjdpunkter. På våra härliga förklaringsberg. Men man lär sig ännu mer i livets tuffa tider. Då kan vi vara ödmjuka lärjungar och se Guds mäktiga hand. Jesus manar oss: 

1. att öppna våra hjärtan för honom, så han får komma in. 
2. att komma till källan Jesus, som rinner fram i oss och ger oss ett fungerande liv  i vardagen även i prövningar. 
3. att ”….låt Guds nådegåva flamma upp igen, den som finns i dig….” även idag.

Att jobba på en gammal framåtanda är inte kreativ. Det finns en ny och färsk framåtanda. Det finns nya krafter, nya vingfjädrar såsom örnarna. Vi kan med ny inspiration också denna corona-veckan färdas framåt utan att ge upp.
och framför allt ..... skall jag inte ge upp med mig själv.

Hälsningar från missionfältet Ubon-Pakse genom Ingvar(Fred)