31 december 2013

I 3 länder sista dagen på året

Har just spenderat sista dagen på året i 3 olika länder och rest i 12 timmar med bil och landat hemma i Ubon med ett tacksamt hjärta för Guds hjälp. Vi lyckades komplicera vår resa till Cambodia rejält. Vi ville pröva att ta bilen och myndigheterna här sa: inga problem. Vi dubbelkollade att vi hade alla nödvändiga papper. Jodå allt var grönt.
Vi satte av och allt gick väl genom Thai/ Laos gränsen vid Chok Meng.( Efteråt upptäckte vi att Ingvar tappat 'the Blue Book' den bok som alltid ska finnas med bilen.)
Vi kom till Laos/Kambodja gränsen. Där blev alla plötsligt osäkra. Det visade sig att det inte fanns ngt 3e nation avtal mellan Thailand och Kambodja. Så det slutade med att en snäll kambodjansk taxi chaufför lät bilen stå framför sitt hus, på K sidan av gränsen.Vi fick ta taxi vidare, sedan kom Mariam och hämtade upp oss 3 timmar från Sen Monorom. 
Men om nu dessa tjänstemän på vår återresa vid de tre olika gränserna hade velat sätta dit oss så hade de mycket väl kunnat det och vi hade inte haft en bil med hem. Idag gjorde Gud under. Alla stod vid sina ord. Bilen fanns där. Inga fuffens. Kambodjanska tullen viftade oss igenom. Laos sidan hittade dokumentet som de felaktigt tagit. Innan vi lämnade Laos fann Ingvar the Blue Book som någon hade tagit hand om 9 dagar tidigare. YES!! Vi har lärt oss lite mer om livet. Och tackar Gud för alla vänliga Immigration och tull tjänstemän vi mött idag. Vi är hemma i vårt lilla hus igen i Ubon. GOTT NYTT ÅR på er alla.
Kramar från oss
Anna