30 december 2013

.... utanför sin egen värld.

Är mission = att gå utanför sin egen värld?
Hjälper mission oss att lämna det gamla och ..... gå in i något nytt?

Ett exemple: För några veckor sedan deltog vi via Skype i in svenska församling. Igår fick vi ett trevligt mail från pastorn I denna församling som skriver:

När vi hade kontakt med er bl.a. i Ubon (Ingvars tillägg: Jag var då i Ubon och Anna i Chiang Mai) hade vi med en ny kontakt i den samlingen som ”drabbades av Gud”.

För han, som är ifrån Iran, var i Ubon som ofrälst på sådant som han idag skäms för. Vi fick avsluta med att be för Honom om befrielse från det gamla!

Här var vi i Ubon och i Chiang Mai, några i en församling i Sverige och en man från Iran upplevde Guds tilltal och fick hjälp med att lämna bakom sig det han skämdes för. Som han varit med om ..... just i Ubon.

Woow..... Vi möjliggör förändring, tillsammans!

Utan att vi egentligen vet och förstår händer något där inne där mörkret råder. Mörkret måste fly och hopp föds, som är större än skammen och större än våra största problem.

Eftersom Juldagen är en vanlig arbetsdag här så firas vanligtvis Jul på helgen före eller efter. Vi har varit med 3 församlingar: En i Ubon och nu 2 här i Mondolkiri. Nu skall vi på en julfest med ICCs personal som Mariam jobbar med. 

Evangelism är de glada nyheterna för alla folk, även för de som lever i andra ”världar”. Ja... och nu kan vi snart gå in i 2014, inte styrda av vår skam, misslyckande eller egna begränsingar. Jesus har ett nytt år för oss. Ingvar