01 februari 2014

Igår-idag-imorgon

I går flyttade vi in i The Training Centre. Det är ett 2 vånings Town-House (Thai radhus) mitt i samhället.  


Det är inte stort, men stort nog för att kunna samla ett 30 tal deltagare. Redan börjar folk fråga när träningsklasser skall börja. Känns mycket spännande. I Ubon finns många universitet och Collage, men ingen Bibelskola och vad jag vet inget Tränings Center ... för "vanliga" människor. Vi behöver möbler och +++ men framför allt att hela huset skall fyllas av Guds härlighet och Guds kraft.

Tree of Life korset har nu fått en nytt "hem".
a) Materialet kommer från en flodbädd utanför Pai i norra Thailand.
b) Symbolen har en stark betydelse.
  
      Men korset är mer än bara materia och symbolik.
c) Korsets kraft är en verklighet som lever i människor. Och som kan multipliceras. Målet är att träna andra som upptäcker Guds kraft och som delar med sig insidan till andra. 

Idag för 36 år sedan föddes Ruth i Chandraghona, östra Bangladesh. Jag kollade hemsidan och The British Baptist Missionary Hospital verkar fungera bra även nu: http://christianhospitalchandraghona.com/home/

Idag var vi till ett Sjukhus här i Ubon. Anna har haft feber några dagar och ...... nu togs olika prover som visar att hon har en infektion. Hon börjar nu känna sig bättre. Tacksam för förböner.

I morgon är det val i Thailand. Det finns verkligen ingen "valyra". Snarare en sorg och en fruktan vart detta skall leda? Långt från alla partier deltar. Även finns det 28 valkretsar utan en enda kandidat att rösta på. Thailand har just nu en djup politisk spricka. Fortsätt att be för brobyggare mellan de olika grupperingarna.
Ingvar