02 juni 2014

Vi uppmuntrar, kramar om, bygger upp, undersöker, röjer, nätverkar...

Lite av vår vardag:
Tredje gången vi hade Celebration på restaurangen Pon, nu börjar det kännas hemmavant, men som ansvariga vet vi att vi gör det här för att visa hur sökarvänlig samling  kan se ut. Antalet besökare bara växer. Både kyrkvana och inte.
Wilawan vår Nationella Pionjärarbetare hade nöjet att på sitt raka sätt utmana en kvinna ungefär så här: Du har ju hört om den här Jesus förut, är det inte dags att säga ’’välkommen Jesus  att stiga in i min båt’’? Damen svarade, är det inte förtidigt? Wilawan svarade O nej då, det är försent. Fast hon menade egentligen det är så dags, och vi fick oss alla ett gott skratt när hon berättade det.
Två dagar denna veckan har jag undervisat en ungdomsledare som ville vet mer om  ’’Andlig Friskvård’’.
Vi har jobbat med ungdomar som har haft en tuff bakgrund, och  behöver någon som tror på dem. 

Vi åkte iväg till Yasothon och hade stämt möte med en grupp som sett framgång med församlingens-planteringsrörelse i Isaan och flera andra platser. Det var så jättefint att få höra dem berätta om hur helt vanliga människor ber för sjuka både människor och djur. Och när det händer mirakel så tror man på Jesus. Man fick  känslan av att man satt till bords med Matteus, Markus,  Lukas och Johannes och lyssnade på deras berättelser, fast scenariot här var en Kinesrestaurang med moderna Thailändare  som ödmjukt berättade för oss vad som händer.
Fredagen fm spendera vi i bön för Isaan med en annan lokal missionär. På eftermiddagen träffade vi en missionärsfamilj som jobbar ca 10 mil bort och känner sig isolerade och behövde uppmuntran och goda råd.

På lördag hade vi stämt möte att träffa Decha områdes ansvarig för Compassion International för att ta reda på vad de gör I Ubon och hur det står till med ’’CPP ’’ Barnskyddspolicy  i deras arbete osv. En intressant koppling för framtiden. Tillsammans ser vi situationen i Isaan som skrämmande.
Summa summarum: Vi har träffat massor härliga människor. Vi uppmuntrar, kramar om, bygger upp, undersöker, röjer nya vägar, nätverkar,  och ber att vi ska sprida Guds väldoft överallt.
Kram Anna