06 mars 2015

Igår en historisk dag med CPP.

Igår hade vi en historisk dag här i Ubon & Pakse. Vår Barnsäkerhetspolicy (Child Protection Policy) var klar, välsignad och vi signerade. Vi gladdes att vi nu har detta up-and-running:
a) för oss själva i R4U, ToL och CSC.
b) för andra att kopiera.  

Varför är detta så viktigt? Människan kan, av egen fri vilja, välja dåliga livsmönster. Och detta tar man skada av. Men när man tvingas genom övergrepp, speciellt som barn, blir man mycket djupt sårad. Detta vill sedan tyvärr ”styra” som barn, som ungdom och även som vuxen. 

Min forskning pekar på att att den största grundorsaken (här i Isaan och södra Laos) till genderkonfusion, prostitution, olika typer av människohandel, familjeproblem osv är övergrepp på barn. 
De som utsatts för övergrepp tappar sitt egenvärde och står lätt till andras förfogande.
Vår bön är att detta material skall sprida sig som en ”löpeld” (bli en rörelse) över Ubon och Pakse så alla barn och ungdomar i alla institutioner, Kyrkor, familjer osv kan växa upp i trygga och säkra förhållanden. Jag är säker på att då kommer man också lättare lita på Pappa Gud och trivas bättre i kyrkan.

Denna CPP översätts nu till Engelska och Lao. Skriv oss om du önskar ett ex. Detta material är: Kopiera och använd så mycket du kan. Då blir vi alla glada. Speciellt barnen. Ingvar