01 mars 2015

Kommunicera .... med rätt media.


Veckan har varit givande. I missionsarbete (speciellt i pionjärarbete) blir veckorna mycket varierande. Inför samlingar finns det inte en inkörd rutin så man vet inte hur många som kommer. Viktigt är att inte vara "hur-många-som-kommer" fixerad. Och inte bli ledsen om folk har fullt upp. 

I fredags hade vi den månatliga Pionjär arbetar samlingen. Inför samlingen sände vi ut 2 E-Mail. Och ..... när vi skulle ringa runt och fråga:
                            a) Har du fått inbjudan?  b)  Kan du komma?
... well...well... så hakade det hela upp sig och vi fick svar på dessa 2 frågor bara 2 dagar före samlingen. Och då visade det sig att folk inte läst E-Mailen och redan bokat in dagen. Men vi var 8 personer som sjöng, bad, studerade Guds ord (om Nåd och Arbete, goda gärningar) och samtalade om pionjärarbetet.

En sak är 100% säker. När man inbjuder Herren att leda så blir alla samlingar bra och vi alla blir uppmuntrade. I både de stora och i de små samlingarna.

The Learning Experiance var att kommunicera i god tid på ett sätt som folk kan ta emot. Via rätt media. De flesta har E-Mail men läser inte sin E-Mail. De flesta har telefon, men många svarar inte utan använder bara SMS. 

Så rätt media .... är en nyckel.

Den goda nyheten är att Anna kom hem i fredags eftermiddag. Ha en god helg. Ingvar