03 maj 2015

Delaktighet ........ i Guds Rike.

Många gånger frestas vi att tro: Inte ”här och nu”. Utan ”där och sedan”. Vi kan känna det jobbigt att inte vara på en annan plats än vi är just nu. Vi skulle vilja vara med våra barn och barnbarn. Va med på en konferens. Hjälpa till i Nepal, osv. Vi kan känna oss otillräckliga.... kanske till och med utanför och odugliga.

Men det finns ett välsignat deltagande i Guds Rike, a Belonging/tillhörighet som är större än vad jag själv kan leverera. Det händer i Guds Rike ”här och nu”, även om vi själva har många begränsingar. Kristi Kropp är global och den fungerar globalt även om inte jag kan va där själv.

Tillsammans med andra så blir vår förbön, kärlek, delaktighet, engagemang och offer något som sprider sig globalt även in i de mörkaste platserna. "Här och nu" bygger vi upp relationer och ”öppna dörrar” mellan varandra, som gör att i Guds Rike fungerar också Där och Sedan.

I veckan hade vi 2 dagar av undervisning för 15 förskolärare i Ubon i hur barnen kan känna sig säkra. Child Protection. Oftast känner vi (även lärare) att behoven är svåra och .... vi känner oss för små för att göra något. Men dessa 2 dagar gav lärarna hopp om att tillsammans kan vi vara tillsammans och även kan göra något.                   
    En ny 3-3-5 (Barnskydds) poster var klar. 
(3 things about me. 3 things I can do to prevent abuse. 5 things I can do to help friends who have been abused)

Att VARA tillsammans och att GÖRA tillsammans i Guds Rike är ...... underbart. I Hans fullhet händer saker  ... långt mer (Ef 3:19-20) än vad vi själva kan tillverka. Woooow. 

Och.... vi gläds. Regnet har börjat så det är lite svalare. Ingvar