18 maj 2016

Älska mest- idag!

Lägger sista handen vid träningen av Amporn att sköta bokföringen. Är väldigt tacksam för denna ensamstående mamma som också har sin historia av misshandel i hemmet. Vi har sett henne blomma under detta halvåret. Nu är hon en del av teamet och glädjen är tillbaka i hennes ansikte.

Lampuang som många av er känner vid det här laget. Är eftertraktad i förbönshjälp och själavård. Hjälper Rose en dag i veckan med stöd till tonåringar som är gravida. 2-3 dagar i veckan stöttar hon församling planteringar i 2 olika CPM's.

Idag hade vi planerings dag och alla tre grenarna av Ruam Chai 4 Ubon hade almanackorna framme och veckorna fylls fort. Vi pratade igenom vissa funktioner och kommunikationer mellan grenarna och arbetet i Pakse och Ubon.
De berättar om sina önskningar av vad de vill ska fungera vidare och t.o.m. växa när vi Ingvar och jag inte är i Ubon juli-sept. Initiativ


tagare är ovanliga i detta landet så det är alltid roligt att se deras mod att vilja att tänka och planera. Sedan vill de gärna att man väger intiativen tillsammans.Rose med lilla Grace 4 mån på armen, har utvecklats från att ha varit en ung kvinna med mycket stora behov av upprättelse, för 1,5 år sedan, till en blommande ros som börjar visa sina  ledaregenskaper. Men hon vill bara kalla sig team-ledare. Med  en ödmjukhet i sitt tjänande har hon en förmåga att bli hörd av både unga och äldre. En nödvändighet här i denna kulturen eftersom vi måste nå mormödrarna och barnen.

Phit som städar på centrat har också genom gått en förvandling. Hon brukade vara en blyg grå mus som kände sig totalt förkastad av Gud och människor. Hon brinner nu för att vinna sin by med omnejd för Jesus och har  börjat en Bibelskola(tillsammans med Lampuang) som församlingen i stan driver med en läsplan som passar yrkes folk som bara har kvällar och söndag em ledig. Hon älskar det. Har bara läst till klass 4. Men vad gör det när du hungrar och törstar efter Gud.

Eat alldeles ny i vårt team, står och väger om hon ska fortsätta satsa på att jobba med Child Safe Community deltid vid sidan om Rose och hjälpa sin mamma med evangelisation, eller om hon ska dra tillbaka till Pattaya för att vara en säsongspartner åt någon utlänning(som troligtvis har familj i sitt hemland). Hon säger Gud har rört vid hennes hjärta, men hon är fortfarande inte fri från det som drar henne tillbaka till slaveriet).

Det är så här vi jobbar, med dessa och många fler. Vi tar emot de som ingen vill ha, dem som knappt tror sig själva om något, så älskar vi dem tillbaka till Far, och in i en levande gemenskap. Vi hjälper dem loss med Guds hjälp och satsar på dem för ''det är de som har fått mycket förlåtet som älskar mest''. Vem vill gå till Isaan. Jo de som älskar mest. Älskar vi inte mest, har man svårt att klara av Isaan. Anna