24 augusti 2017

Ingen somnade

Igår pågick samtidigt 2 olika samlingar här i Ubon för ledare, som vi samarbetar med här i Ubon-Pakse. En träning var mer akademisk och en mer inspiratorisk. Vårt motto är: Här finns bara 0,20% kristna så allt och alla behövs. 

Det finns gott om plats och vi behöver inte konkurera med varandra även om tiden krockar. Det viktigaste i Pionjär-Mission är att vi inte bygger in oss i en låda utan välsignar varandra.

Anna undervisade ett 25tal pionärarbetare igår med stor inspiration här på Community (Training) Centre. Ett är säkert: Ingen somnade. Anna är enormt duktig i att tala och levandegöra Guds ord.... så Ordet blir levande för folket i Isaan.
På tuffa platser som här är det lätt: 
    1. att ge upp. Många kämpar ensamna. En uppgift vi har här är att hjälpa folk att inte ge           upp.
    2. Endel Herrens tjänare (anställda som voluntärer) kan jobba vidare utan glöden. Men             finns inte glöden (där inte)  ......   är det svårt att se Guds Rike växa (där ute). 

Även om samlingen inte är för nykristna kom 3 igår som blivit kristna de sista veckorna. De ville ha förbön. 
Vi har konstaterat här att det är lätt att se dem ta emot Jesus, men sedan .... att av fruktan för andrarna inte gå tillbaka till templet för att ge almosor (=blidka andarna) det är tufft. 

För de flesta i Ubon-Pakse finns det andar i allt och alla som man tror man måste stå på god fot med. Annars slår de till med en olycka. Igår sjöng vi också, på Thai sången: No Longer slave to fear-I am a child of God. Mycket talande sång i Thailand och Laos. 
Ingvar (Fred)