03 september 2017

4 åring ringer efter HJÄLP

30-40 pionjärarbetare (+ många andra) kommer till Community (Traning) Centre här i Ubon varje månad. Samtidigt som detta fortsätter jobbar vi nu på att öka vårt gående ut till dem. Förra veckan besökte vi mer än 10 små nya församingar, som kämpar. Pionjärarbetare har en tydlig kallelse (det ser vi) men det är tufft. De blir överlyckliga när någon lyssnar och visar intresse i hur det går för dem. Nang en mycket duktig pionjärarbetare berättade för oss häromdagen:

Lilla 4 år tjej ringde till Nang. Gråter och hulkar i telefonen. Klarar inte förklara vad som hänt. Till slut hör Nang röster i bakgrunden som hon känner igen. Hon ber flickan lämna luren till mormor.

Nang frågar vad som hänt. Mormor förklarar att mamman har stuckit igen med en ny pojkvän. Och vill inte ha dottern med i det nya förhållandet. Lilla 4 åringen vill va med mamma och inte med mormor och är otröstlig. Över telefon tröstar Nang henne och gråter med henne, eftersom Nang känner igen denna smärta från sin egen uppväxt. Hon själv som liten fick gå från hus till hus, när hennes mamma gav sig iväg.

I 2 dagar (fredags och igår) var Lampuang och Nang i just den byn där 4 åringen bor hos sin mormor. Samma by där Nang själv växte upp i olika hem. 200-300 i ”Nangs byar” har nu blivit kristna.

Vår bön är att denna 4-årings med sin mormor (som tyvärr är en typisk Isaan familj) skall få hjälp från Nang, Lampuang +++ och Gud själv. Och att denna 4 års tjej + alla andra, skall klara av sina tuffa barn och tonårs år. Och som vuxen själv, som Nang, hjälpa andra. Då blir det en rörelse mitt bland folket.

Ingvar