10 mars 2018

Det finns goda herdar och en del inte så goda herdar.

Ofta tror man att man inte blir påverkad av saker vi hör, eller ser. Men när människor berättar om sina mörka upplevelser innan ljuset har segrat i deras minnen kommer det fram höljt i mörker och ibland mörkare än natten.

Om ungdomar som inte förstår att de utsätter sig för livsfara och för liten vinning, en smart phone eller att bli sedda så säljer de sin frihet. Jag högaktar de som engagerar sig och lägger allt åt sidan för att rädda en enda. Det talar till mig som bilden i många kyrkor om herden som lämnar de 99 fåren för att leta reda på ett försvunnet får. Med andra ord - det finns goda herdar. Jag skulle önska att det fanns många sådana herdar i Isaan.

Tyvärr finns det också de som hellre utnyttjar sina får och som  använder dem för sina lustar.
Vi har lyssnat och gråtit och undrat hur kan sådant här få ske. Varje vecka måste vi ta svåra beslut. När ska det konfronteras?? och när är det direkta polisanmälningar, som det ju är när någon är under 18 år? Vi frågar oss ofta: varför har ingen gjort något tidigare? Kulturen är: En ledare/lärare (tyvärr ofta eliten, eller politiker också )är 'untouchable' vilken religion han än tillhör.

Vi ropar ofta på Vishet och Guds tajming, men också att Gud ska avslöja mörkret.
Vi vet vi är här för att Guds Rike ska växa. Men hur kan det växa när man gömmer så mycket bakom kulisserna. Vad tror vi egentligen? Att Gud inte ser, eller?
I torsdags var vårt team så trötta att vi beslutade att de behövde en extra dag för att vila.
Nu har sommarlovet börjat. Skolorna är stängda. Vår team's upplysningar om Barns Trygghet i skolor kommer att ligga nere i 2 månader. Däremot är det många församlingar som samlar ungdomar för läger, och det finns många möjligheter att träffa ungdomar och peppa om hur de kan skydda sig.
Vi har flera 'rescue' fall som håller på att processas och där teamet är rådgivare och stöd. Men  sommaren är också en tid då fler ungdomar är i riskzonen att slukas in i den stora sexindustri-gapet.  Och många av våra medarbetare i CSC nätverket jobbar hårt för att förhindra att de försvinner.

Så är det inte min himmelske Faders vilja att någon enda av dessa små skall gå förlorad. Far ser varenda en. Gud hjälp oss som del av Guds församling här i Isaan söka efter de förlorade och borttappade och ta dom vi handen eller stå vid deras sida. För att rätten ska flöda för var och en.
Kram
Anna