09 juli 2018

Lite upp datering

Den stora händelsen här är hur de 12 pojkarna med sin tränare i Than Luang Grottan norr om Chiang Rai a) skall hittas och b) nu "plockas"ut. 1000 jobbar hårt för att rädda dem. 4 kom ut i går och ,,, vi ber att resten skall komma ut idag. Bed med oss.                                                                 
Vi är 107 mil från Tham Luang Cave, men när vi vi följer utvecklingen engagerar det oss i bön men vi ser också läget för miljoner barn och tonåringar här i Isaan och södra Laos som just nu vill komma ut i frihet från att leva under ständiga övergrepp.

Gläder oss för flera som nu är ivriga att jobba för att barn och ungdomar inte skall hamna i människohandel varken i Laos eller i Thailand. 
Vi gläds att ett team från Klädesholmen have varit med oss i nästan 10 dagar.
I Laos är det många regler, "krav" och kontroll. De styrande vill att Kristna skall vara som temple och skolor, med land och byggnader. Så man kan kolla vad som händer. Husförsamlingar önskas man inte. I alla fall inte på landsbygden. Men .... att passa in Livet i institutioner .... well det är svårt. Vi behöver olika typer av samlingslokaler men ...... människan måste alltid stå i centrum. Inte byggnaden och fina program. Nr 1 är alltid att vi ser och hör människor. Då kan även fattiga och sårade känna sig hemma.
Orden i lördags från en 10 års tjej i Pakse ringer inom mig: Jag gillar USA för där kan familjerna leva tillsammans. Hon berättade med sorg i hela sitt ansikte att hon måste bo hos sin mormor ….. och hennes syster i en annan stad. 

Har du inte fått vårt senaste rundbrev, ge oss en vink så sänder vi det. Ha en skön sommar. Ingvar