22 mars 2019

Natt-jobb

En del undrar..... vad sysslar missionärer med: Detta är en uppgift, även om vi inte alltid fysiskt är med där ute är vi med via Line. Ber och backar upp dem, även under nattskift. 


                                         .....rescue … blir ofta nattjobb.
I torsdags jobbade vi hela dagen och ….. på eftermiddagen ringde 2 flickor (12 år och 15 år) som bor här i Ubon och deras pappa, som bor 40 mil bort. Han har nu en ny familj. ”Hjälp oss. En släkting skall nu ta flickorna till Bangkok … för att ’arbeta’ ”. Mamman är död.
3 pers i Child Safe åkte omedelbart till flickorna där de gömde sig. Flickorna kunde inte ens åka dit de bodde för att hämta tandborstarna och nattkläder. Så efter ett besök till Tesco/Lotus (en kvällsöppen affär) kom de till en säker plats klockan 22:00. Vi fick åka ditt med madrasser, kuddar och lakan.
I går meddelade pappan att han inte kan komma till Ubon nu för att signera att Child Safe
kan hjälpa honom. Ett tryggt boende är förberett för flickorna, men pappan måste godkänna.
Detta medan några släktingar jagar flickorna för att ta dem till Bangkok för att tjäna pengar för dem.
I går eftermiddag åkte 4 personer i Child Safe 40 mil (enkel väg) för att träffa pappan. Han signerade i går kväll och vid midnatt körde de åter 40 mil under natten för att komma tillbaka till Ubon klockan 07:00 idag morse. Glada, men mycket trötta. Nu har vi pappans signatur på att vi kan hjälpa dessa flickor 12 och 15 år gamla att inte bli dragna in i människohandel +++. Det är släktingar som exploaterar deras utsatthet.
                                  
Rescue kostar. Bensin 80 mil etc. etc. Men barnens liv och framtid är mer värdefulla. Vi uppskattar att ni står med och stöttar. 
Tillsammans stoppar vi människohandel i
Thailand och Laos 
genom att förebygga och rädda barn/tonåringar 
från övergrepp och prostitution i Ubon-Pakse.

Förebyggande är dags jobb, men rescue är oftast akut utryckning …. och natt-jobb. Och då måste man ha flera 100% trygga vuxna som är med. Och som är villiga att ställa upp. Därför åkte 4 personer med flickorna i natt. Uppskattar så deras villighet … för barnens bästa.
 Ingvar (Fred) och Anna