08 juni 2019

Hjälparen är här.

Pingsten närmar sig och vi påminns att vi alla behöver ta emot Hjälparen, Den Helige Ande, så vi blir hjälpta och så vi kan hjälpa andra. Vi kan luras att tro att målet i livet är att vi alla skall klarar oss själva. Och om vi inte kan fixa det själva skall kommun och staten ställa upp.
Vi är enormt tacksamma för Sverige och vår sociala system. Känns bra för oss att nu 2 månader va i Sverige. Känns bra att man kan få hjälp från myndigheterna, om man skulle behöva hjälp.

Men …. ändå behöver vi hela livet Guds och medmänniskors hjälp. Vi möter många underbart härliga medmänniskor. Människor som inte har tomma ytliga fraser utan har en hjärtats uppriktiga kärlek. Människor som är äkta.   

I olika sammanhang har jag visat dessa två bilderna.
 
När man skall bygga en väg så försöker man (med alla medel) göra den så rak som möjlig.
När Gud skapade floden, söker den sig fram, till de lägsta platserna. En man som jobbar i en Second Hand affär sa:  


Nu förstår jag varför vårt hjälparbete kan bli lite krokigt. Vi hjälper de som är längst ner. 

De brustna, de som ropar efter hjälp underifrån. De som kanske till och med inte lägre orkar ropa efter hjälp. De som i sin hjälplöshet bara orkar sucka efter hjälp.  
Vi kan lättare förklara vad Jul och Påsk och Kristi Himmelsfärdsdag är, men Pingsten den måste vi uppleva. "När Hjälparen DEN HELIGE ANDE komma över er då….." händer saker. Ingvar