14 mars 2011

Kollegor i Japan ber om förbön

En hälsning från kollegor i Japan:
------------------------------------
Hej igen.

En liten uppdatering från Japan, från våra trakter, 12 mil norr om Tokyo, inne i landet. Vi har långt till kusten så ingen tsunami hos oss. Vi har 15 mil till kärnkraftsverket som har stora problem. 200.000 människor evakueras. Det är de som har mindre än två mil till kärnkraftsverket.

Efter jordbävningen i fredags, tills idag söndag, har vi haft minst 250 efterskalv.
Många vågar knappast vara i sina hus. Det skakar eller gungar nästa hela tiden.

Dricksvattnet i våra trakter är lite osäkert om man kan dricka, så många har köpt vatten. Jag fick köpa 1,5 liter vatten och lite frukt och grönsaker utanför vårt varuhus. Själva varuhuset fick man inte gå in i. Det är storstädning och de visste inte vilken dag de kommer att öppna. Glassen och andra frysta varor blev förstörda eftersom det var strömavbrott ett helt dygn.
Nu har vi el, gas och vatten. Det innebär att vi får varmt inomhus igen.. Det är nollgradigt på nätterna och inte så bra isolering i husen.
Jag åkte runt i vår stad och letade efter en öppen bensinmack. Det fanns ingen. Jag hittade fem stängda mackar.
Mat, vatten och bensin kommer att vara bristvaror ett bra tag. Det är svårt med transporter. Avstängda motorvägar, problem med tågtrafik etc.

Efter mycket städning hemma och i vår kyrka under hela lördagen kunde vi ha gudstjänst idag. Cirka 30 personer kom. De fick berätta om sina upplevelser när jordbävningen kom. Det kom fram mycket. Jag tror det var bra att de fick släppa fram lite känslor. Jag hade också en kort predikan. Så långt vi vet nu har ingen av våra familjer eller deras släktingar drabbats av sorg.

Nu är det mycket fortsatt städning framöver. Vi och många andra har heller inte fått kontakt med alla sina släktingar och vänner. Väldigt många har släkt och vänner i de områden som drabbats av jättestora tsunamin och jordskred och kärnkraftsproblem.

Mobiltelefoner och vanliga telefoner fungerar nästan normalt igen i våra trakter.
Men många har fortfarande inte de möjligheterna.

Tack för att ni ber för Japan. Vi väntar en väckelse från Gud i hela Japan.
Samtidigt vet vi att många sekter kommer att ta sitt tillfälle att värva medlemmar efter det som hänt.

Från era utsända i Japan

E & A
------------------
Genom Ingvar