13 december 2011

11 12 13

Idag på Lucia Dagen 11 12 13 kan man inte annat än fundera över hur vi skall handskas med alla lokala seder och bruk i dagens Globalkulturella samhälle. Passar ”Lucia” in här? Jag tänker djupare och bredare.

Överallt möter vi nu en kultur: Den Globalkulturella. Intressant, men utmanande därför att det finns fortfarande många underliggande relationer och mönster i storfamiljer, klaner och religioner, som man kan ha svårt att förstå. Många olika typer av ”Lucior” här och där.

Som ung missionsarbetare på 70 talet kom jag in i mångnationella team. Det var inte lätt med nya språk och olika kulturer som ”krockade”, men det var enormt lärorikt. Denna ”skola” var lärorik och hjälper mig även nu att nå dagens globala värld … trots att det finns olika typer av "lucior” också här.

Min tro är att vi behöver allt Gud vill ge + all den individuella kreativitet som finns i oss + all den samarbetskraft som finns tillsammans för att = nå dagens människor med ljusets budskap. Oavsett bakgrund. Kan vi (som är udda) fungera tillsammans kan också andra (som känner sig udda) känna sig välkomna.

Vi sände ut vårt Julbrev den 11 12 11. Fick du det inte, skriv till oss. Önskar dig en fin Lucia. Ingvar