01 mars 2017

Vacker Meny + god mat

  
Anna och jag gick in på ett matställe i Ubon. De hade nu en ny vacker Meny. Vi sa: Vilken vacker Meny! Vilken fantastisk kvalitet på Menyns papper! När vi såg alla bilder, blev vi hungriga. Vi beställde mat, åt och gick hem nöjda.

Pastorer, missionärer, lärare, talare, sångare, andliga föräldrar etc vi kan i våra sammankomster studera Bibeln in i minsta detalj och sedan sända hem folket .... utan mat.

Vi måste i våra sammankomster också se till att det finns plats för god andlig mat ...för alla som vill äta.

Vi får inte nöja oss med att bara måla upp ett vackert Bibliskt landskap, ge en god religion, eller ”lägga” ut texten så vacket som möjligt. Ha en bra Meny.

Nej, vi lurar folk om vi inte ser till att Gud själv får plats att ge oss alla god andlig mat. Låta den Helige Ande ge liv åt ordet. Ock så praktiserar vi ordet, bryter brödet med varandra, då först kan det bli till liv och multiplikation. 

Folk talar mycket idag om att de är rädda och känner oro och de kommer in i våra olika sammanhang för de är hungriga. De är sökare.
                                   
Bön: Gud .... vi vill ge dig och den Helige Ande plats att servera god färsk andlig mat för oss alla, som är hungriga .. .. var vi än är. Även här i Ubon-Pakse. Amen 
Ingvar och Anna