16 mars 2020

3:16

Obs: För att läsa vårt senaste jan-feb-mar 2020 Sida-vid-Sida Nyhetsbrev klicka här.

Woow.... idag är det 3:16. Igår i kyrkan styrkes vi av 2 Tess 3:16 Guds löfte i.
                    Må han som är fridens Herre alltid 
                                                         och på alla sätt ge er sin frid. 
                                    Herren vare med er alla.

Guds frid är större än våra omständigheter. Ja större än alla våra omständigheter, även större än Corona-viruset. Flera gånger när vi har jobbat i översvämnings katastrofer, MC olycka, plus andra kriser så tror man först: Nu är det slut. Men så med Guds hjälp kommer man igenom starkare.
Vi stortrivs med pionjärarbetet här. Men ….. man vet aldrig vem som kommer och när de kommer. Att då inte få panik är en utmaning. Men vi gläds över underbara medarbetare och att nya hungriga människor kommer för att få andlig mat.

Oron att bli sjuk är inte så stark här. Ingen i Ubon har fått Corona smittan.
Oron hur man skall få ihop pengar till mat, skola, transporter och bostad…. den är stor. Eftersom många jobbar på ett slags jobb-om-det-finns-jobb system, kan man bli arbetslös på ett par dagas varsel, utan arbetsrygghet och ingen A-Kassa.

Många som lämnat Isaan och södra Laos och gift om sig i Bangkok, Pattaya osv. har svårt för att underhålla barn i tidigare äktenskap. Nu börjar sommarlovet och … barn och ungdomar har inget att göra. Hoppas läger och sommarskolor trots allt blir av. Eftersom minst 80% av alla barn och tonåringar inte bor med mamma och pappa …. blir sommarloven hemska.

Tugga igen på 3:16: Må han som är fridens Herre alltid och på alla sätt ge er sin frid. Herren vare med er alla. Ingvar (Fred)