28 augusti 2021

65 fotbollar - med uppmuntran: GE INTE UPP.

65 familjer här har denna vecka fått en extra hälsning:                           

                                               

Tack vare en speciell fotbollsgåva från Mantorp har 65 familjer fått en bra boll, mjölk och mat. Bollen var bra kvalité så den skall hålla ett tag. Många barn gladdes extra att bollen var mjuk och skön att spela med. Äldre tonåringar fick vanliga fotbollar och de yngre barnen mjukare volleybollar som …. blir i praktiken fotbollar eftersom de inte har någon volleybolls plan. De flesta har inga gympa-skor så…. alla spelar barfota.

Glädjen var på topp. Också när personalen skulle köpa in och paketera 65 påsar.

Jag pratade med några av de äldre tonåringarna som nu kämpar för att kunna ta sina prov On-Line. De flesta kan inte ta sina prov pga att de inte har internetuppkoppling, dator, 2 kameror och en mikrofon. (Allt för att ingen skall sitta intill och ge info). 

Bl.a. pratade jag med 2 tonåringar, som vill läsa men lever i ett fattigt hem med maximal ofrid. Dessa 2 tonåringar är inte önskade hemma, för så länge de pluggar är de en ekonomisk börda. En annan tjej skall nu avsluta sina studier med en praktikplats. Ingen i hennes hem vill hjälpa henne till att få tag på en praktikplats så CHILD SAFE skall nu försöka att hitta en plats.

När jag möter skolbarn här, uppmuntra jag dem tydligt att Inte Ge Upp…. och ta dåliga jobb.

Jag ser att själva grejen vi ger, är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det syns tydligt att vi ger något av kärlek från våra hjärtan. Och när vi äldre visar omtanke och ger goda livs-råd .... väger det mycket tungt. Dessa barn/tonåringar har mycket få, oftast ingen, som bryr sig om dem. Snarare hör de från äldre: "Du är en börda, om du inte går ut och tjänar pengar. Förvinn". 

En liten kärleks handling från hjärtat ...... bär de med sig hela livet. Tack ni som står med i detta arbetet.   

Ha en bra helg.  Ingvar(Fred)