10 september 2021

Medarbetare och Medledare

Vi missionärer jobbar i olika typer av samhällen, med många olika typer av medarbetare och medledare.  

Jag växte upp i ett sammanhang i Dalsland där arbete var en dygd. Speciellt bland oss kristna. Man jobbade hårt. Alla ställde upp i kyrkan med glädje när något måste göras. Men att få tag på församlingsledare, var inte lätt. Jag förstod att en del var ledare .... i skymundan. 

På missionsfälten finns många olika kulturer. I vissa kulturer jobbar man hårt på att komma in i ledarställning. "Rösta på mig". "Follow me". Men här i Isaan och Laos vill man helst va en trogen arbetare, inte en ledare. Fruktan är stark att man skall göra fel och "tappa ansiktet".

Vi har här i Kyrkan och Child Safe helt underbara medarbetare och medledare. Vi tackar verkligen Gud för dem alla. De jobbar hårt och helhjärtat. Anna och jag jobbar medvetet på att som Ministers-at-Large, overseers, rådgivare och andliga far och mor föräldrar, delegera och tränar ledare. Därför bygger vi upp:

- Trygga rutiner. Ordning och reda.

- Tryggt samarbete. Och många jobbar mycket hårt.

- Trygga servant-leders. Man gillar här bäst att vi har Ledar-team.

- Och mest av allt: En levande Gudsrelation. Äkta, öppen, ödmjuk och utgivande andliga ledare fungerar bäst.         

Covid-19 pandemin har varit destruktiv pga att folks fria vilja har blivit starkt begränsade. Det verkar bara vara ”marknaden” som gör som de själva vill.

I ett nytt pionjärområde som detta, är det spännande att vandra med växande Med-arbetare och växande Med-ledare både i Streams of Grace Church och Child Safe. 

Tack för förbön och delaktighet på olika sätt, så Medarbetare och Medledare kan växa fram här, på rätt sätt och i rätt tid.

 Ingvar(Fred)