22 december 2021

Pionjären Lars ber.

                           

Att få förbön av De Äldste…. det är välsignat. Anna och jag TACKAR Gud att vi har många äldre förebedjare.

Jag var i torsdags till Lars och Christina Lorner på Styrsö. Fantastiskt uppmuntrande att mötas och höra mer om deras pionjärinsats i Prachuab. När Pionjärer blir äldre….. har de mycket att ge oss som nu börjar nytt pionjärarbete. Tack Lars för din innerliga förbön i torsdags. Din kropp är svag, men anden högst levande. Lånar ett bra kort på er båda från er fb sida.

Vi tackar Gud för allt gott Pastor Boy och hans fru fick från Lars och de andra i Prachuab. 

 
Vi gjorde en 7 minuters info video Klicka här: Julhälsning 2021
                                                       
             
                      

Jag kom till Sverige den 6e dec och stannar till den 23 feb. Hoppas möta dig.                          
 
Så jag pulserar nu 11 veckor med er här i Sverige och Anna med syskonen i Ubon-Pakse. Hon är fantastiskt duktig. Just nu händer sa mycket positivt att det känns bra att en av oss är kvar där. 

Uppskattar mycket att dessa 11 veckor besöka församlingar, släkt och vänner. Uppdraget jag kände inför dessa veckor var: Uppmuntra tros tjänarna i Sverige som är trötta. Jag gillar att välsigna och uppmuntra.

                                                               

Även om folk ler och säger ”Allt väl” har många medmänniskor det jobbigt. Vi vet vägen och ger goda råd. Vi ber för dem. Många tar tacksam emot och man ser de växer i sina liv. Tack Jesus för alla dessa.

Men, vi har alla fått en fri vilja. (Någon har sagt; Gud är så stor att han ger oss en fri vilja.) En del vill inte ta emot råd och vägledning. De vågar inte ödmjuka sig inför Gud och människor. De har fastnat i ett eget hemmagjort mönster … som har blivit deras identitet. Deras egen självbild .... sitter på tronen. Kallas ofta Narcesism.

Vad gör man med dessa? Att älska dem är svårare än att älska en ovän. Men vi har ingen rätt att ge upp med dem, även om de med sin självcentrering skulle fortsätta på samma hemmagjorda väg hela livet.

De 2 rövarna på första långfredagen hade säkert fått många möjligheter att ändra sina livsmönster. Men de valde ändå att fortsatte på samma sätt till livets slut. En ödmjukade sig i sista sekunden. Och han blev räddad.

Ha en välsignad Jul 2021

Lägger på några kort från Julfiranden.