04 april 2022

Bönesvar

Olika kreativa initiativ tas ständigt i både Child Safe och Streams of Grace Kyrkan. Gläder oss för människor som kommer och blommar ...  med att uppmuntra andra att också blomma i sina gåvor. Här i Isaan och Laos är vi aktiva med att Blomma så andra Blommar, i sina gåvor. Målet är inte att jag skall finna min plats, ytan att andra skall finna sina platser... och blomma.


Den sista veckan och helgen blev annorlunda pga att många här i Ubon har haft Covid-19. Vi ser 2 viktiga saker;

1. Covid-19 sjukdomen, är för de flesta lindrig. Som en förkylning med 2-3 dagars feber plus ont i halsen. Ett sjukhus här i stan säger att om man har Covid-19 skall man va i hem-karantän 10 dagar. Ett annat sjukhus säger 5 dagar. Vi som är friska jobbar på, så gott vi kan. 

2. Men det svåraste är utan tvekan det mentala lidandet. Det finns mycket fruktan runt Covid-19. Att skolorna har varit stängda under 2 år är mycket deprimerande för barnfamiljer, speciellt tonåringar som inte vet om de kommer att klara sina prov. Och nu har skolorna 2 -2½ månads sommarlov. 

I fredags kom ett bönesvar. 2 Bibel skole elever från Prachuap (Ja cob och Ought) som nu är med oss 9 månader. Redan i fredags ledde de lovsången och även igår. Plus de gav 2 korta vittnesbörd. Mycket duktiga.  

I helgen kom Kriang, som nu är i militären. Han var studerande/praktikant här med oss 1½ år. Det var mycket trevligt att möta honom igen. Ganska snart satte han sig med gitarren och sjöng från sitt hjärtat:

  I'm no longer a slave to fear
  I am a child of God
  I'm no longer a slave to fear
  I am a child of God

Vi tackar Gud att han här hos oss växte i sin tro och att han nu kan lysa i Militären.




Tackar Gud för individer som växer i vår gemenskap.

Ha en välsignad vecka

Ingvar (Fred)