10 februari 2023

KREATIVITET ...... eller mer regler?

Vi besöker (mitt i samhället) familjer, kyrkor och olika typer av institutioner. Allting finns och allting kan fungera... eller inte fungera. Vi hjälper barn och ungdomar + vuxna att komma på fötter. 

Genom samarbete och hjälpa barnen/tonåringaren att bli Kreativa. Inte genom fler regler/lagar och att vi bli strängare Poliser.

I går kom jag in i Ubon Music Cafe/kyrkan och ........ barnen/tonåringara/vuxna.... var fullt upptagna med Kretivitet. 

Man gjorde vackra band. Man spelade schack. Man spelade musik instrument Plus plus plus. 

Vi ser att: 

1, När barn/tonåringar kan gå i skolan tills de är 18 år... får de visdom och mognad som hjälper dem att välja bra saker i livet.

2, När de frivilligt och av egen fri vilja inbjuder Jesus får de en Hjälpare de verkligen behöver. 

3. Gemenskapen i Kyrkan hjälper dem att ... hjälpa varandra. 

En kille ville inte gå till skolan. Jag bad för honom och sa .... ta nu JESUS med dig till skolan. Söndagen efter mötte jag honom och frågade: Hur har det gått i skolan? Han svarade snabbt TOPPENBRA. Så vi tackade Jesus för hans hjälp.

Men en frestelse är att lita på alla regler och lagar man sätter upp. Child Safe teamet var till en plats igår och ledare var frustrerad. Hans lösning på ökad odisciplin var att han måste sätta upp mer regler. Gamla Testamentet har 613 lagar och regler. Människor kunde inte fixa dem alla, men JESUS gjorde det.

Så med JESUS får vi seger.... och kan gå framåt.

En kille från en familjen som inte har några pengar till sina 3 barn, (man har bara en massa lån och därmed ovänner) börjar nu föreslå att killen skall flytta till en institution i Bangkok. Om han där lyder blint alla regler är han duktig och får allt han behöver. Men .... skulle han ifrågasätta något..... blir han utsparkad. Han vill inte till detta stället. Han har sett och smakat på i våra samlingar med den kärleksfulla Guds Nåd och trivs i den, mer än den obarmhärtiga lagen.   

Detta var några tankar om lagen och nåden. Inriktningen att stimulera till KREATIVITET är 100% rätt i tiden. Mobiltelefoner är bra att ha men ..... de kan också skapa passivitet. Även om man har en lånad mobil. 

Många här har inte pengar. Man har bara en massa med lån. Vi känner många som är fängslade i Lån-fängelset och .... de 2 enda lösningarna de ser är antingen man tar större lån för att överleva, eller flyr till en annan plats. 

I lördags kom jag in på Streams of Grace (Ubon Music Cafe) och barnen/tonåringar hade mycket trevligt / kreativt. Jakob fr Laos och Oth från Thailand avslutade i söndags sin praktiktjänst ..... med stort A, De åker till bibelskolan i Prachuap får Examen, sedan åker de till sina familjer och ... efter 2 månader kommer de tillbaka hit för ytterligare ett år till. Vi är mycket tacksamma. De är duktiga.

Dessa 2 killar har gett oss 100% välsignelser.

Ha en bra vecka.

Ingvar (Fred)