11 juni 2023

Är du inte snäll---- får du inte gå till kyrkan



Mörkertalet är enort stort men ....det anses finnas 250 000 prostituerade i Bangkok, Pattaya +++ och att 80 % av dessa kommer härifrån, från Isaan och Laos. De flesta går in i prostitution p.g.a fattigdom och p.g.a. att de utsattas för övergrepp som barn/tonåringar.

När barn utsätts för övergrepp tappar de sitt värde och intigretet. Att sedan bli Left Behind ---- och inte önskad, är en stor orsak att de också går vidare i destruktiva jobb.

Vi motiverar och stöder barn/tonåringar som mamma och pappan lämnat till mormor. För att mormor skall ha mat på bordet behöver hon arbetskraft. Endel barnbarn måste gå upp klockan 03:00 på morgon för att börja jobba i köket ett par timmar innan mormor går till marknaden för att sälja sina produkter. Barnbarnen somnar om ett par timmar och går sedan till skolan vid 08:00 tiden. Så fort de kommer hem måste de jobba igen.

Några mormödrar hotar barnbarnen med: Är ni inte snälla får ni inte gå till barnprogrammet på lördagen och kyrkan på söndag. Det är ett hårt straff för dem för tillsammans med oss uppleva de sig älskade och har 100% värde. 

Ben från Chiang Mai predikade idag... mycket bra. Klicka här

Lägger på några kort. 

Söndags-hälsingar från Ingvar (Fred) i Ubon