08 augusti 2023

Team och samarbete

Mission är gränsöverskridande. Man möter olika folkslag och man lär sig jobba med människor från olika kulturer. Det är inte alltid lätt, men mycket berikande. 

Teamarbete. När Anna och jag började vårt missionsarbete 1973 var vi först 2 år med i olika OM team. Mycket lärorikt. Vi hjälpte varandra och även var en i teamet kassör. Att som västerlänning gå till en indisk kassör och be om pengar till olika behov, var inte det lättaste. Man lärde sig att onte spendera pengar på onödiga saker.  

Samarbete. Att lära sig att samarbete är först svårt att förstå. Men efter några år ser man att vi kan bli mer effektiva tillsammans. Dela erfarenheter och stötta varandra.





Pure och Sam. En 20 åriig kvinna från Isaan kom till Linköping för att studera på universitetet. Samtidigt kom en 20 årig man från Taiwan också till Linköping för att studera. De möttes och gifte sig. Och nu några år bor de med sina 2 barn i Schweiz.

Pure och Sam är nu med sina 2 barn i Ubon och hälsar på Pures släktingar. Pure och Sam kom till Streams of Grace Kyrkan i söndags. 

Vi är verkligen en kyrka med många olika nationaliteter och folkgrupper. Berikande. 2 dagar i veckan har vi nu också engelsk klasser för personalen och voluntärer så man kan kommunicera.    

Vi gläds att vi alla kan vara i en lärande gemenskap som lär sig själv, undervisar andra som också med stor iver undervisar andra. 

I alla åldrar. Vi gläds att vi möts i alla åldrar.