23 september 2024

...... vem tar emot mig?

I morse kom en kille in i. Han var mycket trött. Hade inte sovit på natten, sa han. Han ville ha lite gratis 3 in1 kaffe. Och det fick han. Sedan tog han sin lånade MC och ..... åkte iväg. Svårt att veta om han idag var kör-duglig.

Ofta kommer barn/tonåringar in och .... spelar musik, är med på aktiviteter, eller kommer in och för att bara hänga. Många behöver en öppen mötesplats där man trots allt känner sig välkommen. A Safe Place for all.  

                                    






 
När hemmet är stökigt och barnen och ungdomarna bara får massa hårda ord blir Ubon Music Cafe, Child Safe och kyrkan en fristad. 

Vi besöker 2 gånger per månad ett Juvenile Prison (= fängelse för barn under 18 år). Teamet som åker dit har musik, bakning plus själavård/samtal. Tonåringarna öppnar sig för teamet mest omkring hur de  skall överleva ute i samhället. Och varje gång teamet kommer tillbaka hoppas de vi kan ha en Öppen-rehab-plats för de som vill  - starta ett nytt liv?

Att ha fått ett fängelse straff är en vanära. Barnen vill då inte att anhöriga skall besöka dem. De skäms. Och de flesta har ingen som står utanför och hämtar dem när de en vacker dag kommer ut. Hur skall de komma in i samhället igen?






Vi gläds över Boy-Art-Fang som har en toppenresa till 12 platser i Sverige. De är nu på Klädesholmen. Skall till Åstol i kväll och till Barnmissionens 40 års firande i Malmö onsdag-lördag. Nästa söndag är de i Skene och så åker de måndagen den 30 till Arlanda för att komma hit till Ubon den 1 okt.

När Anna och jag, på 1970 talet, var med på Elida berättade Tarren gärna om Sigvard Wallenberg som startade Barnmissionen. Nu är det Bo Wallenberg som är ledare. Vi har ett mycket kreativt samarbete med dem. Tonvikten är att hjälpa utkastade barn och tonåringar som ger upp --- mitt i samhället. Bygga upp deras kreativitet och ge dem människovärde. Lösningen är inte att bli prostituerade eller kriminella.  
 

GRATTIS Barnmissionen i Malmö till era 40 år i tjänst för barn och tonåringar. 
Ni är mycket duktiga. 

https://barnmissionen.se
Tack för kreativt samarbete.
 Ha en välsignad vecka.