26 oktober 2018

Förföljelse och tillväxt

Jag är tillbaka från andra sidan floden. Tackar Gud att all byråkrati runt gränsen funkade. Förundras fortfarande hur de kan hålla reda på alla papper och stämplar, kvitton etc på båda sidor av gränsen och tyvärr vill de fortfarande ha pengar utan kvitto. Ack. Vi hade bestämt träff på gästhuset, och att beskriva känslan av kontroll i det landet: de skickade ett meddelande att de fanns i en trappuppgång i en av husen och de var tacksam om de fick komma in i rummet vi skulle använda, så att de kunde prata fritt.
Vi spenderade många timmar i samtal. Frustrerade över ökat tryck på de kristna i landet, förföljelse och att spänningarna kommer mycket från oväntat håll.  De berättar om människor som blir fria och att det poppar upp nya församlingar ju mer förföljelse desto mer tillväxt. Men de som jobbar med Child Safe delen berättar om övergrepp på barn som sker i området där dammen brast för ett par månader sedan. Det är flera tusen 'displaced' som bor i temporära shelters med mycket folk under samma tak. Brist på arbete och tillgång på alkohol gör läget för barns trygghet akut. 4 arbetare är nu på plats som har fått utbildning i Barns Rätt till trygghet. 
Önskar jag kunde beskriva våra medarbetares mod. Det är mycket jag skulle vilja berätta men kan inte på denna blog. Men bed gärna för våra 3 medarbetare: Om mycket vishet, beskydd, uthållighet och uppmuntran.    Anna